tisdag 11 oktober 2011

The gymnast

Jaha movie lovers.. Det positiva med att vara hemma och ha ont i magen är i alla fall att man hinner titta på lesbisk film! Nu blir det alltså en recension av: The gymnast, amerikansk film från 2006. Och detta är handlingen:

Jane var en framgångsrik gymnast tills en skada gjorde att hennes karriär fick ett hastigt slut. Sedan dess har hon haft svårt att hitta någon mening med livet. Hon älskar inte sin man och hon är rädd att hon blivit för gammal för att få barn. Då dyker plötsligt en tjej upp och värvar henne till till en luftakrobatik där hon ska hänga i sådana där långa tygstycken från taket. Även en annan kvinna har blivit värvad för att göra numret tillsammans med Jane. Hon heter Serena och är dansare. Tillsammans lär de sig och bygger ihop ett nummer för de hoppas få göra karriär i Vegas. Under tiden kommer de varandra närmare och närmare och märker att de är lite för attreherade av varandra. Jane är gift och försöker få barn med sin man så hon vet att hon inte borde inleda något förhållande med någon annan. Dessutom är hon ju väldigt straight, tror hon. Serena besvarar Janes känslor, men vill inte heller inleda ett förhållande med en gift kvinna. Knepigt värre, eller hur?

Jag tyckte om den här filmen. Den har många fina ögonblick och fastän det blir många fina och elektriska ögonblick medan kvinnorna hänger i tyget uppe i taket är min favoritscen ändå en helt annan, nämligen när Jane är ute och kör bil och blir stoppad av polisen. Polisen ska testa om hon är onykter (vilket hon är), men konstapelns blåsmojäng funkar inte. Han säger då åt henne att hon istället ska gå rakt på det vita kantstrecket på motorvägen. Till hans förvåning tar Jane av sig skorna och börjar göra hopp och volter på linjen. Hon blir godkänd förstås. Vilken skön känsla att kunna göra det när polisen ska kolla ens balans...

Ett litet minus blir det för filmens slut, för.. Även om man nu kanske misstänker hur filmen ska sluta, så vill man ju ändå SE det! Nej, jag rättar mig: JAG vill se det! Dumma filmmakare som vill lämna slutet åt tittarnas fantasi!

Sammanfattningsvis då: Är det här en lesbisk kärlekshistoria? Javisst. Upptar kärlekshistorien den störra delen av filmen? Jodå. Och är det en bra film i övrigt? Ja, det med. Som ni säkert förstår bäddar detta för en plats på den övre delen av topplistan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar