tisdag 11 oktober 2011

Finn´s girl

Dags för en hyggligt ny film igen! Finn´s girl är en kanadensisk film från 2007.

Finn är doktor på ett sjukhus där hon utför aborter. Hon jobbar alldeles för mycket och är ständigt i fara eftersom abortmotståndare hotar henne och försöker ta hennes liv. Den som kommer i kläm är hennes elvaåriga dotter Zelly, som får göra i stort sett vad som helst eftersom Finn aldrig är hemma. Tidigare var det Finns fru Nancy som tog hand om Zelly, men Nancy har gått bort och Finn verkar inte veta hur disciplin och omtanke fungerar. Eller är hon bara för ledsen och stressad för att orka ta tag i problemen?

Efter att abortmotståndarna försökt skjuta Finn på vägen hem från sjukhuset får hon polisbeskydd av lesbiska livvakten Diana. Diana verkar lite intresserad av Finn, men hon har inga problem att peka ut för henne att det inte är lämpligt att lämna en elvaåring själv hemma och ställer frågan om det verkligen är värt att behålla jobbet på kliniken istället för att ta hand om sitt barn?

Inte heller Zellys biologiske far tycker att Finn sköter sitt jobb som mamma något vidare och hotar att ta vårdnaden ifrån henne. "Det går inte", säger Finn. "För det är inte du som är pappan." Har Finn rätt eller är det bara något hon hittar på för att slippa hamna i rätten?

Finn´s girl är en spännande film och även om jag ibland blir lite irriterad på att den här Finn verkar ha lite svårt att ta in verkligheten och våga älska sitt barn, så gillar jag filmen i stort. Ett stort plus är att tjejen som spelar den lilla busiga elvaåriga dottern är otroligt gullig och charmig.

Är det några snygga kvinnor med i filmen, brukar folk fråga mig. Hur ska jag kunna svara på det? Vad som är snyggt är så väldigt mycket en smaksak. Men om jag säger såhär då: Kvinnan som spelar Finn har kort grått hår och ett androgynt utseende och polisen Diana är svart, har ganska kort hår i små flätor och hon har väl också lite maskulina drag. Det är inte mode som är deras största intressen. Vänta, jag klistrar in en bild istället... Sådär. Nu får ni avgöra själva hur snygga de är! De spelar i alla fall bra och känns trovärdiga i filmen.

Så över till nästa viktiga fråga: Är filmen romantisk? Hm. Jo. Lite grann. Mest spännande förstås, men lite kärlek finns också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar