torsdag 13 oktober 2011

Aimée & Jaguar


Aimée och Jaguar är en stark romantisk, vacker, verklighetstrogen och hemsk film som jag har svårt att tro kan lämna någon oberörd.

Aimée och Jaguar är en tysk film från 1999 som utspelar sig i Berlin under andra världskriget. Den är baserad på en bok om Lilly Wusts och Felice Schregenheims verkliga liv under den tiden.

Felice är en judisk kvinna som har tagit sig ett falskt namn och är med i motståndsrörelsen. Lilly är gift med en tysk soldat och har fyra barn. Felice blir intresserad av Lilly och Lilly blir fascinerad av att Felice är så stark och står upp för sina åsikter. De inleder att passionerat förhållande och får allt starkare känslor för varandra.

En dag kommer Lillys man hem från fronten och hittar Felice och Lilly i sängen. Han tror först att det bara varit en affär men Lilly begär till hans överraskning skilsmässa. Mannen dör senare vid fronten och Felice måste sluta träffa Lilly så ofta för att kunna överleva. Till slut inser judarna i Berlin att de inte kan stanna längre utan måste ge sig av innan de blir tillfångatagna. Men Lilly ber Felice att stanna. Felice vet att om hon gör det så riskerar hon sitt liv. Vad hon väljer och vad som händer sedan tänker jag inte berätta, för det får du se själv.IMDb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar