torsdag 13 oktober 2011

Eloïse


Eloïse, eller som den engelska titeln, Eloïses lover, är en spansk film från 2009. När filmen börjar ligger filmens huvudperson, Asia, i koma. Det som sedan följer är historien som visar hur hon hamnade där.

Asia går i skolan, pluggar, har en pojkvän. Allt är som vanligt, tills hon en dag får syn på Eloïse. Folk talar illa om henne. Hon är tydligen en sån där lesbian. Men Asia blir nyfiken på henne. En dag ser hon ett anslag att Eloïse söker en modell att måla av och hon kan inte låta bli att gå dit. Så börjar deras vänskap och medan tiden går blir Asia mer och mer fascinerad av Eloïse.

Asia lever ensam med en överbeskyddande mamma som har höga krav på henne. Hon ska vara duktig i skolan och gifta sig med en bra pojke. Själv har mamman blivit övergiven av sin man och för att få vårdnaden om Asia har hon hittat på att pappan slog henne och dottern. Man vet inte säkert, men man misstänker att det är en man som han lämnat mamman för eftersom hon skriker åt honom att han är "onaturlig". Det förbättrar inte direkt utsikterna för Asia att bli ihop med en kvinna. När hon inser att hon älskar Eloïse vet hon inte vad hon ska ta sig till.

I den här filmen kan jag inte klaga på bristande kemi mellan huvudpersonerna. De är helt fantastiska ihop. Filmen är vacker, romantisk och spännande och det bäddar förstås för en bra placering på listan! Jag rekommenderar varmt Eloïse till alla som vill se en riktigt bra flatfilm!
IMDb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar