söndag 9 oktober 2011

I can´t think straight

På framsidan av fodralet till filmen I can´t think straight kan man läsa:

"Two cultures. Two traditions. One love."

Ja, det ni. Det låter rätt mäktigt, eller hur? Djupt! Fast bilden på framsidan ser mer ut som tjejerna ska försöka kvala in till Pussy cat dolls eller bli Paris Hiltons new BFF, så redan där blir man lite tveksam.

Lustigt nog verkar filmen ha vunnit en massa priser också. Jag förstår inte riktigt varför. Såhär känner jag efter att ha sett I can´t think straight:

-De försöker pressa in alldeles för mycket handling på de 80 minutrarna. Därför hinner man knappt ta in en känsla förrän man kastas in i nästa situation.

-Handlingen känns på många ställen lite barnslig. Det känns som att någon fjortis hemma i soffan jättegärna ville göra en lesbisk film och därför petade ihop ett manus en eftermiddag när hon skolkade från skolan.

-Jag förstår inte om de försöker vara roliga, allvarliga, politiska, romantiska... Jo, tyvärr försöker de nog vara allting på än gång och det blir för mycket och passar inte ihop.

-Den ena tjejen är faktiskt väldigt sexig. Och hon är en helt okej skådespelerska också, men hon har inte fått något höjdarmanus så man kan ändå inte njuta så mycket av hennes skådespeleri. Den andra huvudrollsinnehaverskan tycker jag inte om alls. Hon bara ler och ler och tittar dumt med sina rådjursögon och jag förstår inte alls vad den sexiga tjejen ser i henne.

-Om det fanns något positivt? Jovisst. Det är ju ändå en söt kärlekshistoria och lite romantiskt sådär och sådana kvaliteter smäller högt på denna topplista.

Och så över till handlingen! Tala är är palestinier och håller på att förbereda för sitt bröllop när hon träffar Leyla, som är muslimsk indier. När de inser att de älskar varandra vill Leyla att Tala erkänner för sin familj att hon är lesbisk. Tala är rädd att hennes familj ska förskjuta henne och att hon ska dra skam över familjens rykte, så hon vågar inte. Bröllopet närmar sig och hon vet att hon inte älskar mannen hon ska gifta sig med. Hon tittar på manuset till Leylas bok, som hon har bredvid sängen och hon känner sig rätt deprimerad och undrar om hon verkligen gjort rätt val. Under tiden har Leyla berättat för sin familj att hon är lesbisk, flyttat till en egen lägenhet och skaffat sig en ny flickvän. Ja, här går det undan. Men älskar Leyla verkligen sin nya flickvän? Och kommer Tala klara av att genomföra bröllopet? Vad tror ni? Svaret får ni om ni laddar ner filmen eller köper den på amazon.uk.

1 kommentar: