tisdag 11 oktober 2011

Late bloomers

Hello lesbian movie lovers! I´m back!

Som ni kanske känner till är det inte alla människor som finner kärleken när de är femton år. För vissa dröjer det mycket längre än så. I filmen Late bloomers är det precis det som händer. En kvinnlig lärare på en skola förälskar sig i den kvinnliga sekreteraren på samma skola. Sekreteraren är dock gift med en man och det är inte det enda problemet. Det visar sig att lärare, elever och elevers föräldrar inte är direkt positiva till lesbiska kvinnor. De är nästan lite väl upprörda tycker jag. Men kanske var det så en amerikansk småstad reagerade då? (Filmen är från 1996, men av kläderna att döma känns det som att filmen utspelar sig på 80-talet.)

Den här filmen är inte sexig. Inte ett dugg. Däremot är den otroligt gullig. De båda kvinnorna känns så genomgoda, oskyldiga och sådär riktigt fånigt kära i varandra. Man riktigt känner hur oskyddade och oförstående de är mot omvärldens reaktioner. En skön sak är ändå att de ändå aldrig verkar tvivla på vad som är rätt. Det är som att de tittar på omvärldens tokerier, skakar förvirrat på huvudet och tänker att "Ojdå, blev det såhär nu? Voffedådå? Men det blir nog snart bra igen, väl?"
Ja, ni får väl se, om det snart blir bra igen, i alla fall om ni tittar på filmen, och det tycker jag att ni ska göra!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar