söndag 9 oktober 2011

Ninas heavenly delights

Nina rymde hemifrån för att hon inte ville gifta sig med den indiske man som familjen valt ut åt henne. Nu kommer hon hem till Glasgow till sin pappas begravning och upptäcker att familjen håller på att sälja pappans älskade restaurang.

Pappan har nämligen förlorat halva restaurangen i spel och den halvan ägs nu av Ninas brors flickvän. Hon bestämmer sig för att försöka övertala broderns flickvän att de ska behålla restaurangen istället för att sälja till konkurrenten.

Om Nina skulle vinna den matlagningstävling som pappan helst av allt ville vinna 3 ggr i rad skulle hon uppfylla sin pappas dröm och kunna ge restaurangen en ny chans. Lite besvärligt blir det när Nina inser att hon blivit kär i broderns flickvän. Hon vet också att hon inte kan stanna i Glasgow om hon skulle bli ihop med en tjej. Hon känner att hon redan svikit sin familj en gång genom att rymma från det planerade bröllopet.

Den här filmen är söt och rolig, men ibland lite väl fånig och övertydlig. Speciellt matlagningssessionerna känns fåniga och vi får mycket väl utpekat för oss vem som är dum och vem som är snäll. Min absoluta hatscen är när hela familjen börjar sjunga och dansa runt bordet. Det blir nästan lite dålig musikal av det. Men det finns bra bitar också. Och flickorna är också mycket fina att titta på. Det verkar dock som att den indiska mamman har stått för klippningen och tagit bort de mest intressanta bitarna.... ; )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar