söndag 9 oktober 2011

The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love

Vilken kort titel den här filmen har va? Men riktigt så äventyrligt och fantastiskt som det låter tyckte vi kanske inte att det var när vi såg filmen.

Handlingen är som följer: Pojkflickan Randy har det inte så gott ställt och har svårt för skolan. Hon bor hos några lesbiska kvinnor. En av dem är hennes faster. Evie är en rik populär tjej med pojkvän och bästa betyg i skolan. Men allt känns inte bra med pojkvännen och när Evie träffar Randy blir hon kär för första gången. De försöker först hålla sitt förhållande hemligt, men när Evie till slut berättar för sina bästa vänner så sviker de henne. Evie är också rädd att hennes mamma ska få reda på något. Hon ska ju vara mammas perfekta lilla flicka. Randy behöver inte vara rädd för det, men hon är rädd för att hennes faster ska få veta att hon inte kommer klara av att ta sin examen i skolan. Det är mycket bråk och krångel runt de två flickorna, men vad bryr de sig om det? De är ju in lööööv.

Filmen är lite osannolik, klyschig och överspelad på sina ställen, men den har helt klart fokus på kärleken mellan de två flickorna och det smäller högt på den här topplistan. Det ska dock sägas att filmen inte är en sådan där vacker romantisk eller sexig kärleksfilm där allt bara faller på plats. Verklighetsproblemen får ta en del plats och på det viset är filmen mer som verkligheten än som i en perfekt saga. Filmen försöker ta upp komma-ut-problemet, men människorna i filmen reagerar ganska stereotypt och överdrivet så att det inte känns så verkligt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar