söndag 9 oktober 2011

Daphne

Filmen Daphne handlar om den brittiska författarinnan Daphne du Maurier som är mest känd för romanen Rebecca (1938).

Daphne är gift och har två barn, men hon känner att något saknas. En dag ringer hennes amerikanske förläggare och meddelar att hon blivit stämd av någon som anklagar henne för att ha stulit idén till romanen Rebecca. Daphne åker till Amerika för att försvara sig och hon får bo hos förläggaren och hans fru Ellen. Daphne faller för Ellen redan första gången hon ser henne, men Ellen är inte intresserad av mer än vänskap. Istället är det skådespelerskan Gertie, som spelar med i en av Daphnes pjäser, som visar intresse för Daphne.

Daphne har vissa problem att hålla isär människorna i sitt liv. Är det Ellen eller Gertie hon älskar? Och hur ska hon förhålla sig till mannen hon faktiskt är gift med och har två barn med?

Filmen är producerad av BBC och är av hög kvalitet både filmtekniskt och skådespelerimässigt. Som ni kanske vet vid det här laget är det som smäller högst på min topplista filmer som har en hög procent lesbisk kärlek och romantik. Jag lägger också stor vikt vid kemin mellan huvudpersonerna. På de punkterna har Daphne inte riktigt det som krävs även om det är en kvalitetsfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar