tisdag 11 oktober 2011

When night is falling

Camille jobbar på en kristen skola och ska gifta sig med Martin. När hennes hund dör inser hon att hon älskade hunden mer än hon älskar Martin. När hon är på en tvättomat och väntar på att tvätten ska bli klar börjar hon gråta över hunden och en tjej på tvättomaten tröstar henne. Tjejen heter Petra och hon fastnar för något hos Camille. Därför byter hon ut deras tvättsäckar och lägger sitt visitkort i Camilles säck. Det visar sig att Petra arbetar på en cirkus och hon är inte rädd för att visa sitt intresse för Camille. Camille märker till sin förskräckelse att hon är intresserad tillbaka, vilket inte är så bra eftersom skolan hon arbetar på tar avstånd från homosexualitet och hennes pojkvän Martin älskar henne över allt annat. Hon kan ändå inte låta bli att träffa Petra och inser att det inte kan vara något fel i att älska henne.

Petra älskar Camille men misstänker att hon bara är ett experiment för henne och att hon ändå kommer att gifta sig med Martin. Petra måste dessutom åka vidare med sin cirkus och hon kan inte se att den strikta lärarinnan i grekisk mytologi skulle lämna sin skola och börja turnera med en cirkus istället.

När Camille inser att hon älskar Petra, men att hon kommer att försvinna iväg blir hon förkrossad. Hon går ut i skogen för att begrava sin hund Bob. Där super hon sig full och lägger sig i snön bredvid Bob. När Petras kompisar segelflygarna hittar henne på morgonen är hon helt nedfrusen och det är osäkert om hon kommer att överleva. De ringer till Petra och ber henne komma dit.... men vad som händer sen kan jag inte berätta för då förstör jag ju hela filmen för er.

Som ni kanske börjar misstänka hamnar den här filmen på den övre delen av listan. Den är mycket gay och innehåller mycket kärlek. Det som förstör filmen lite för mig är det här cirkustemat som jag inte riktigt förstår mig på, men det är väl bara en smaksak. Om man vill kanske man till och med kan dra lärdom av vissa saker i den här filmen; som det här att man blir så instängd i den lilla värld man lever i just nu att man inte ser hela bilden. Eller att det är dumt att åka ifrån den man älskar. Eller att man inte ska ge upp bara på grund av några nederlag. Ja, om man nu känner för att lära sig saker av filmer... ; )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar