söndag 9 oktober 2011

April´s shower

April ska gifta sig och hon har bett sin bästa kompis, Alex, att hålla i möhippan. Filmen börjar med att alla gästerna anländer och vi märker direkt att något är konstigt med Alex. Hon börjar gråta hela tiden medan hon dukar fram maten och innan hon klär om går hon in på toa och spyr.

Till en början tyckte jag filmen verkade riktigt tråkig för det enda som hände var att gäster anlände till festen och småprata lite på amerikanskt vis. Men det var bara i början.
Efterhand får man veta fler och fler konstiga saker om gästerna och det kommer fram olika hemligheter. Efter att tag bryter Alex ihop och skriker till April att hon är elak som tvingar henne att hålla i möhippan. Som om det inte var nog med att April lämnade Alex och krossade hennes hjärta. Alla gästerna ser ut som frågetecken. Det visar sig att Alex och April haft ett hemligt förhållande i fem år innan April tog beslutet att hon inte vågade ha ett öppet lesbiskt förhållande och började träffa män istället.
Under kvällen försöker April inte bara trösta Alex, hon börjar också stöta på henne, vilket gör Alex ännu argare eftersom April ju ska gifta sig med en man. Hur det slutar tänker jag inte berätta, men om ungefär det här handlar filmen. Om det, och om alla mer eller mindre knasiga gäster, som bara blir fler och fler och utökas med pizzabud, brandmän, svartsjuka pojkvänner med flera.
Sammanfattningsvis kan man säga att filmen inte är särskilt romantisk eller vacker utan snarare lite rolig och knasig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar