söndag 9 oktober 2011

Cracks

Idag har jag sett filmen Cracks från 2009, eller som den svenska titeln säger; Oskuldens tid.

På det brittiska flickinternatet är alla de coolaste tjejerna med i den glamourösa läraren Miss G:s simhopparlag. Alla tjejerna beundrar Miss G och vissa är nästan helt besatta av henne. Hon njuter av uppmärksamheten och berättar spännande historier från sina resor runt om i världen. Lagkaptenen Di står henne allra närmast.

En dag kommer en ny flicka till skolan, spanska Fiamma. Miss G blir sjukligt fascinerad av Fiamma och försöker hela tiden komma nära henne. Di blir otroligt svartsjuk och får hela sitt gäng att mobba Fiamma. Hon blir då ensam och ännu mer utsatt för Miss G:s närmanden.

Det här är en mycket spännande och läskig film. Och en bra film! Men jag måste varna den som är ute efter romantik, kärlek eller kanske sex. För det här är inte en sådan film. Det är en film om oskuld som möter svartsjuka och makt.

Så till placeringen! Som du kanske minns räcker det inte med att det är en bra film för att den ska hamna i toppen. Det smäller också högt om den lesbiska kärlekshistorien tar stor plats i filmen. Som jag nämnde tidigare handlar den här filmen egentligen inte om kärlek alls, vilket innebär att placeringen måste bli i listans undre block. Den får dock hamna i den övre delen av det understa blocket eftersom det är en väldigt bra film.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar