söndag 9 oktober 2011

A girl thing

Den här filmen är lite speciell, för det är inte en film utan fyra filmer. Det är fyra historier som bara knyts samman genom terapeuten alla går hos. Den första historien är den som är intressant ur topplistesynpunkt så jag kommer endast recensera denna del. Såhär står det om den på baksidan av filmfodralet:

"Lauren Travis (Elle MacPherson) är en respekterad advokat, som måste ifrågasätta hela sin sexuella identitet, då hon plötsligt upptäcker att hon är vansinnigt attraherad av en annan kvinna (Kate Capshaw)."
Såhär går det till: Lauren och Casey är ute på dubbeldejt med två killar. Killarna visar sig vara totalt ointressanta men istället upptäcker tjejerna att de är attraherade av varandra. Lauren ser sig själv som hetero och blir mycket överraskad över sina egna känslor. Casey är bi och har dejtat tjejer förr så hon tar det med ro. Lauren går hos terapeuten för att hennes pappa uppfostrat henne till att bli ett kontrollfreak. Att ge sig in i en kärleksaffär med en kvinna är inte något hon hade kunnat tänka sig skulle hända och hon tycker att det känns obehagligt att hamna i centrum, att människor tittar på henne på stan och talar om henne som Den Lesbiska på kontoret.

Jag tyckte den här historien var fin. Tyvärr var de tre övriga historierna som kom efteråt inte lika roliga. Men dem kan man ju låta bli att titta på... Synd att inte hela filmen handlade om Lauren och Casey. Det känns som att det hade kunnat bli en fortsättning på den historien.

(De övriga tre historierna handlar om: 1. Bråkande systrar som måste hålla sams för att få ut sitt arv. 2. En bedragen kvinna som hyr in Linda Hamilton för att straffa hennes otrogne man. 3. En neurotisk kvinna med pistol som tar terapeuten och tre andra personer som gisslan)
Eftersom bara en fjärdedel av filmen handlar om den lesbiska historien är den här filmen lite svårplacerad på topplistan. Den får hamna under de flesta "riktiga" filmerna men jag måste ändå placera den ovanför de allra sämsta filmerna för jag tyckte faktiskt att den var bra. Ja, den lesbiska delen av den alltså...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar