söndag 29 juni 2014

La vie d´Adèle (Blue is the warmest colour)

Den här filmen är ju väldigt känd, inte minst för att den vann Guldpalmen 2013, så förväntningarna var höga när jag slog mig ner i soffan och knäppte på filmen om Adèles liv. Och visst levde den upp till förväntningarna! Skådespelarna är fantastiska och det är så äkta och så mycket känslor att man blir alldeles utmattad. En rolig sak med den här filmen är också att den är baserad på ett seriealbum. Hur ofta händer egentligen det?Adèle är bara 16 år när hon får syn på Emma med det blå håret. Hon blir jättekär. Men Adèle och Emma är olika på alla sätt. Det den ena hatar älskar den andra. Emma är konstnär och målar. Hon önskar att Adèle ska hitta det konstnärliga inom sig och förverkliga sig själv, men Adèle har inga sådana drömmar. Hon vill istället bli lärare åt barn, allra helst åt de barn som har svårt för skolan och behöver extra hjälp. Men när Adèle och Emma träffas är det passion på alla plan. Det är också väldigt många långa sexscener i filmen och inte några Hollywood-sexscener utan scener som är så äkta att jag nästan skäms och vill gå ut ur sovrummet och lämna flickorna i fred.

Min rekommendation till dig: Se denna film! Här finns kärlek och glädje och sorg och man skrattar och gråter och det gör ont. Mycket bättre betyg kan väl en film knappast få?


2 kommentarer:

  1. Blev upplyst av en läsare om att det inte gick att kommentera som anonym, utan att man måste ha ett ID. Har nu ändrat denna inställning, så nu hoppas jag att alla som vill kan lämna en kommentar. =) Berätta gärna vad ni tycker om filmerna! Hälsningar Annie

    SvaraRadera
  2. Ja, nu funkar det! Tack för en grymt bra blogg! Gillade också den här filmen.
    /R

    SvaraRadera