måndag 24 november 2014

Como Esquecer (So hard to forget)Nej, trots titeln kommer den här brasilianska filmen inte att vara jättesvår att glömma känner jag. Jag kommer att minnas tonen i den, men inte några enskilda händelser. Det var inte så att filmen var dålig, men eftersom den handlade om en kvinna som blivit övergiven att sitt livs kärlek och filmens stämning speglade hennes humör rätt bra, så blev man inte direkt uppmuntrad. Jag menar, det är ju tillräckligt illa att behöva stå ut med sin egen hjärtesorg. Vill man då även uppleva någon annans? Det är kanske en smaksak. Men nu ska jag väl ta det här från början!

"So hard to forget" handlar om Julia. Hon är 35 år och arbetar som engelsklärare. Hon har just blivit övergiven av Antonia och man kan lugnt säga att hon inte mår bra. Hon är deprimerad helt enkelt, riktigt deprimerad. Hade det här varit en Hollywoodfilm hade väl någon kommit och svept iväg henne och botat hennes depression på två sekunder. Så är det inte i denna film. Julias bäste vän Hugo försöker muntra upp henne så gott han kan. Hon blir också uppvaktad av en av sina unga elever, men hon orkar inte med någon av dem. När Julias hyresvärd kommer och påpekar att hon inte betalat hyran rycker bäste vännen in och övertygar Julia om att hon bör flytta in med honom och en annan kompis, Lisa, i ett hus som han har ärvt av sin expojkvän som har dött. I det nya huset sitter Julia och skriver och gråter. Lisa gråter också, för hon har blivit dumpad av sin pojkvän som fått reda på att hon är med barn. Men en dag kommer Lisas kusin Helena till huset och hon är glad och lagar mat. Och flirtar med Julia gör hon också. Men kan hon nå fram till henne?

So hard to forget handlar just om det, att det är svårt att glömma, svårt att ta sig vidare och lägga det gamla bakom sig, svårt att bli hel och glad igen. Se denna film om du vill ha något som är lite melankoliskt vackert. Se inte denna film om du vill bli glad och uppmuntrad.


2 kommentarer:

  1. Låter inte som den optimala filmen för höstmörkret direkt :/

    SvaraRadera
  2. Det var den inte nej! I november passar det bättre med filmer som Its in the water, Imagine me and you, Out at the wedding eller DEBS!

    SvaraRadera