tisdag 25 november 2014

CloudburstCloudburst är en amerikansk-kanadensisk film från 2011. Stella och Dotty är två gamla lesbiska tanter som bor tillsammans i ett hus i Maine i USA sedan 31 år tillbaka. En dag kommer Dottys barnbarn Molly på besök och säger till Stella att hon vill sätta Dotty på ett hem. Stella blir jättearg, kör ut henne och skriker "Försvinn ur mitt hus" tillsammans med diverse andra svärord, men Molly tycker inte att det är Stellas hus, utan hennes mormors hus. Hon har inte förstått att de är ihop och hon tycker att mormodern behöver riktig vård.

En dag lurar Molly den blinda Dotty att skriva på ett papper som ger henne rätten att sätta henne på ett hem. Hon kommer med en polis och hämtar Dotty och Stella kan inte stoppa dem. Stella blir rasande och smyger sig in på hemmet på natten för att befria Dotty. De bestämmer sig för att rymma till Kanada och gifta sig så att ingen kan ge sig på dem igen.

På vägen till Kanada plockar de upp en liftare, en ung kille som är på väg hem till sin döende mor. De tar bara med honom för att väcka mindre uppmärksamhet, men det visar sig snart att han blir viktigare för dem än så.

Den här filmen växlar lite i kvalitet. Ibland är den väldigt fin och rörande, ibland väldigt rolig, men ibland lite tillgjord. Att Stella svär så mycket och ska kaxa sig vid fel tillfällen tycker jag inte direkt tillför något. Det känns mest som att det inte passar in, eftersom hon inte är sådan alltid. På det stora hela är filmen rätt mycket feelgood, söt och fin. Den kommer nog inte att lämna något bestående intryck hos mig, men den var trevlig medan jag såg den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar