lördag 19 september 2015

Appropriate behaviorHej alla filmfans! Hösten är här och det börjar kännas rätt att njuta lite film igen!  Idag blev det Appropriate behavior, en amerikansk film från 2009 som jag faktiskt gillade riktigt mycket!

Vi möter bisexuella Shirin första gången när hon precis har gjort slut med sin flickvän Maxine. Därefter får vi se tillbakablickar till hur Shirin och Maxine träffades och allting som hänt fram till att det tog slut. Under tiden försöker Shirin ta sig vidare i livet genom att träffa den ena mannen efter den andra.

Shirin har en perfekt iransk familj som vill att hon ska göra allting rätt. Hon förstår från början att det inte räknas som att vara perfekt att bli tillsammans med en annan kvinna. Därför gör hon allting för att hålla sitt förhållande dolt för familjen. Under tiden blir hennes flickvän mer och mer sårad och irriterad och en dag slutar ett bråk i att Shirin börjar packa sina saker medan  Maxine sitter på sängen och klipper sönder alla hennes trosor med en sax.

Det bästa i den här filmen är Shirins dräpande kommentarer. Hon är rolig i de mest oväntade situationer och hon är så oberäknelig att man aldrig vet vad som ska hända härnäst! Men humorn gör inte att de andra känslorna kommer fram mindre. Nej, allting fungerar faktiskt väldigt bra ihop och skådespelarna är duktiga så det är bara att luta sig tillbaka och njuta!


1 kommentar:

  1. Hej vi sågs på bokklubben ikväll, I luv your blogg!!! Uppdatera mer!!!

    SvaraRadera