tisdag 21 april 2015

The four-faced liar
Den här filmen lovade ju så mycket. Den har fått ett antal priser och recensionerna är i stil med ”Sharp, witty and quite frankly brilliant”, men..  Nja. Den håller inte riktigt vad den lovar tycker jag.

Filmen handlar om två straighta par och en lesbisk player. Eller, jag förstår av texten på baksidan att karaktären Bridget är tänkt att vara en lesbisk player i alla fall. Bridget säger att hon aldrig har haft ett längre förhållande, för hon har aldrig hittat en tjej som har fått henne att behålla intresset. Hon bor tillsammans med sin killkompis Trip, som gillar att ha roligt och är notoriskt otrogen mot sin flickvän fastän han älskar henne.

En kväll är Bridget och Trip ute och super på en bar och de träffar på ett par som är nyinflyttade till New York, Greg och Molly. De blir genast goda vänner och Bridget och Molly blir mycket intresserade av varandra. Enligt beskrivningen av den här filmen så är Molly ”naiv” medan Bridget är ”promiscious”. Dock känns det inte alls som att tjejen som spelar Molly är särskilt naiv. Tvärtom känns hon ganska stark och lite bossig. Bridget däremot, känns ganska blyg och osäker. När Bridget säger att hon inte har någon flickvän för att ingen lyckats fånga hennes intresse så länge, så tänker jag: ”Men åh, vilken dålig ursäkt. Egentligen letar du allt vad du kan efter en flickvän!” De två tjejerna borde ha bytt roller med varandra, så hade filmen känts lite mer äkta.

The four-faced liar är en film som jag kan ha och vara utan. På det stora hela så är det någonting som fattas i filmen. Jag känner aldrig att jag kommer nära de olika karaktärerna. Jag förstår inte vilka de är och vad de vill. Och de säger märkliga repliker som nog ska vara roliga men det känns inte som att riktiga människor talar sådär med varandra. Vi som såg filmen satt och frågade oss: Varför gör han sådär nu? Och vad menade hon med det där? Betydde den där repliken att hon gillar henne eller inte? Fast allra roligast var kanske när jag i början av filmen frågade: ”De där två, är de döva?” Och min kompis svarade: ”Nej, jag tror inte det. De är nog bara romantiska”. 


2 kommentarer:

  1. Hej tack för grym blogg! Men tänkte fråga om du skulle kunna ändra text färg eller bakgrunds färg. Svår läst som det är nu.

    SvaraRadera
  2. Hej och tack! Jo, jag håller med om att vissa etiketter är svåra att se i svart. Det kom liksom med mallen, men om du lovar att skriva textfärg och bakgrundsfärg och svårläst i fortsättningen så lovar jag att försöka ändra det. =)

    SvaraRadera