torsdag 1 januari 2015

Jamie and Jessie are not togetherJamie och Jessie är bästa vänner och delar lägenhet i Chicago. Men Jamie ska flytta till New York för att försöka få en skådespelarkarriär och när hon får ett jobb där vill de att hon ska börja redan om 2 veckor. Jessie blir ledsen för hon är hemligt kär i Jamie. Eller, så hemligt är det kanske inte. I alla fall verkar alla andra veta om det. De flesta tror till och med att de är tillsammans eftersom de verkar stå varandra så nära och bor ihop.

När dagen för flytten börjar dra närmare försöker Jessie göra Jamie svartsjuk genom att dejta andra tjejer, men det blir inte riktigt som hon tänkt sig. Den här filmen utger sig för att vara en komedi, men det tyckte jag inte att den var. Det var nog snarare ett drama. Filmen är konstigt nog också en musikal, eller har i alla fall sådana inslag, där alla plötsligt börjar sjunga. De flesta av skådespelarna sjunger inget vidare, men märkligt nog blir det ändå inte någon pinsam stämning på grund av det utan alla verkar tycka att det är självklart att sjunga en liten falsk sång.

Relationen mellan Jamie och Jessie är svårbestämd. Det finns vänskap, svartsjuka, avundsjuka och kärlek och med tiden börjar det klarna hur deras framtid kommer att se ut. Något som jag gillade med filmen var att huvudpersonen var lite speciell och personlig och inte alls någon mainstreamkaraktär. Jag tyckte också om att det inte alls gick att förutsäga slutet, så det var spännande hela vägen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar